סהר רפאל
שף, מסעדן, מחבר ספרי בישול ויועץ קולינרי
"שף סהר רפאל נשוי ואב ל-4 ילדים, מתגורר במושב יד נתן.
את צעדיו הראשונים במטבח החל במלון ""הנסיכה"", במסגרת עבודה מועדפת לאחר שירותו הצבאי, כשוטף כלים.
לאחר שנחשף לתשוקה והריגוש שבמטבח, החליט שף סהר לטוס ללימודים והתמחות בארה""ב, בין היתר גם במסעדות איטלקיות.
עם חזרתו לארץ החל לעבוד במסעדת ‘אידי דגים’ באשדוד, שם רכש את אהבתו הגדולה לדגים ופירות ים טריים ואיכותיים.
במהלך השנים התמחה ולמד קולינריה בבתי הספר הנחשבים בעולם, ביניהם ביה""ס 'לנוטרה'
אצל השף רובשון הידוע, שם התמקצע ברזי המטבח הצרפתי הקלאסי והשמרני.
ב-2002, כשהוא בן 25, פתח יחד עם שותפיו את מסעדתו הראשונה, כרמים במושב סגולה, ובשנת 2013 פתח את מסעדת כרמים באר שבע.
הקו המנחה של השף הוא מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות, שימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר, ושירות ללקוח ללא פשרות.
שף סהר רפאל השתתף בתוכנית הריאליטי ‘המטבח’, ששודרה בערוץ 2 עם השף עזרא קדם וזכה במקום הראשון.
בהמשך התארח בתוכנית ‘קרב סכינים’, ששודרה בערוץ 10, עם השף סטפן פרואה דה וו.
בשנת 2009 הוציא לאור את ספרו הראשון ‘המטבח של סהר', ובינואר 2014 יצא ספרו השני 'ספר הדגים של סהר רפאל'.
שף סהר רפאל חבר באיגוד השפים הישראלי ושופט בתחרויות שונות בתחום."