הסיפור של כרמים

מסעדת כרמים הראשונה הוקמה בשנת 2002, במושב סגולה, בלב משתלה קסומה, שופעת ירוק עם מטבח ייחודי ושף מוכשר אחד – סהר רפאל. מאז, צמחנו ופתחנו עוד שתי מסעדות בבאר שבע וברחובות, תוך שמירה על האיכות, היצירתיות והלב הפועם בכל מנה.

אווירה שעוטפת בחום

כרמים היא בית, בית חם וכפרי עם עיצוב מוקפד ותאורה חמימה, אבל מה שהופך אותה לבית הם הטעמים וחווית האירוח. בין אם זו ארוחה עסקית בצהריים, ארוחה עונתית שמפתיעה בכל פעם מחדש, נתחים מובחרים שעוברים יישון קפדני או כוס יין ישראלי משובח – בכרמים, כל פרט נבחר כדי להעניק חוויית אירוח בלתי נשכחת.

אירועים וחגיגות בטעם אחר

בין אם מדובר במפגש אינטימי, אירוע משפחתי, ערב קולינרי ייחודי או מפגש עסקי, החלל אצלנו בכרמים מספק לאורחים שלכם חווית אירוח מוקפדת  ועשירה שהופכת כל אירוע למשהו שלא שוכחים.

✨ כרמים – בית לאורחיה.

מסע קולינרי בין מטבחים

כרמים היא מפגש מסעיר בין המטבח הצרפתי הקלאסי לבין עוצמות הטעמים של המטבח הים-תיכוני והעיראקי.

הסגנון הייחודי של השף סהר רפאל מתבטא בשימוש מוקפד בחומרי גלם טריים, עם דגש על  יצרנים מקומיים.

הירקות מגיעים ישירות מהחממות במושב סגולה, זיתי השמן שמגיעים ממטעי המסעדות, ענבי היין הגדלים בליבו של המושב

והקינוחים המופלאים שלנו נעשים בעבודת יד מיומנת ואוהבת החל מהזריחה.

בשרי פרימיום של כרמים

סהר רפאל שם לעצמו מטרה ברורה: להיות הטוב ביותר בתחום הבשר באזור. במסעדות כרמים, הבשר מיושן בשיטת Dry Aging (יישון בייבוש) בתוך מקרר ייעודי בטמפרטורה של 0°C, עם בקרת לחות קפדנית להבטחת מרקם וטעמים מושלמים.

תהליך היישון נמשך בין 20 ל-35 ימים, בהתאם לסוג הבשר. בין הנתחים המתיישנים על העצם תמצאו:

פורטרהאוס – נתח משובח הכולל סינטה מצד אחד ופילה בקר מהצד השני.
ניו יורק – סינטה על העצם, עסיסית ועשירה בטעמים.
פריים ריב – נתח אנטרקוט על העצם, בעל שומן פנימי שמעצים את העסיסיות.

לאחר שהבשר מגיע לבשלות המושלמת, הנתחים נפרסים למשקלים שונים, נארזים בוואקום ונשלחים למסעדות. ניתן להזמין את הבשרים בישיבה במסעדות כרמים או בהזמנה מראש לקחת הביתה.

בנוסף, המסעדות נשענות על תוצרת חקלאית טרייה מחממות מושב סגולה, הכוללת עגבניות תמר, עגבניות שרי, מלפפונים, חצילים, דלעת ערמונים ועוד. החיבור הישיר לחקלאים מעניק איכות שאין לה תחרות, טריות מקסימלית וזמינות גבוהה של חומרי גלם מעולים.

על היין שלנו – מהכרם לצלחת

במושב סגולה, משק 54, בגובה 70 מטר מעל פני הים, נטועים הכרמים שלנו, מהם מופקים היינות האיכותיים של כרמים. הזנים הנטועים כוללים קברנה פרנק, מרסלן, גראנש, פטי ורדו ומלבק, מהם אנו יוצרים יינות מוקפדים ומהודקים, שכל לגימה מהם מספרת את סיפור האדמה והאקלים הייחודיים של האזור.

היינות שלנו:

Blanc de Noir – (בתרגום מצרפתית: "לבן מאדום") רוזה יבש, בעל ניחוחות מעודנים ומרקם אלגנטי.

Petit Verdot – יין זני, המתיישן 12 חודשים בחבית ועוד שנה בבקבוק, במהדורה מוגבלת לאוהבי יין אמיתיים.

Blend – קברנה פרנק & פטי ורדו – שילוב יוצא דופן בין שני זנים ייחודיים, המתיישן 12 חודשים בחבית ועוד שנה וחצי בבקבוק, גם הוא במהדורה מוגבלת.

כל היינות שלנו מבוקבקים ביקב שורק, תחת השגחה קפדנית ובפיקוח מלא של דני פרץ.

שמן זית שלנו

לאורך כביש 40 משתרעים מטעי הזיתים של כרמים, מהם מופק שמן הזית האיכותי שלנו, המשמש הן את מטבחי המסעדות והן למכירה בסניפי הרשת.

ברנע – זן ישראלי בעל ארומה פירותית עם חריפות ומרירות מודגשת.

פיקואל – זן ספרדי בעל טעמים מודגשים, שמן יציב במיוחד עם ריכוז גבוה של נוגדי חמצון.

קורטינה – זן איטלקי, חריף ובעל מרירות גבוהה, מתאים במיוחד לחובבי הטעמים העזים.

יין טוב ושמן זית משובח – לב ליבו של המטבח שלנו.

הקונדיטוריה של כרמים

עם שחר, כשקרני השמש הראשונות מלטפות את שדות מושב סגולה, אפרת ומיקי כבר בעיצומה של עשייה. ריח החמאה הטרייה והווניל נישא באוויר, מתמזג עם משב הבוקר הקריר. במטבח הקונדיטוריה שלהן, הקסם מתחיל – בצק נלוש בקפידה, שוקולד נמס לאיטו, וטורט זהוב מגיח מהתנור, שולח ניחוחות של מתיקות לכל עבר.

הן עובדות בהרמוניה, כל תנועה מדויקת, כל מרכיב נבחר באהבה. מחוץ לחלון, עצי הפרי מלבלבים, והשקט הכפרי מלווה את תהליך היצירה. כאן, בלב הטבע, נולדים קינוחים שאין להם אח ורע – מנות מתוקות שנרקחות בלעדית למסעדות נבחרות, כאלה שלא תמצאו בשום מקום אחר.

ניתן להזמין באירועים פרטיים וגם בהזמנות מראש

שנה טובה מכרמים

שעות פעילות בחגים

ראש השנה
המסעדה תהיה סגורה בערב החג ובחג 22-23/9 עצמו ונשמח לראות ולארח אתכם ברביעי ה- 24/9.

יום כיפור המסעדה סגורה
המסעדה תחזור לפעילות ב- 3/10 ביום שישי

סוכות
המסעדה תעבוד כרגיל בערב החג וגם לאורך חול המועד
*ללא עסקיות

נשמח לראותכם