מסעדן, מחבר ספרי בישול ויועץ קולינרי. הקו המנחה של סהר, הוא מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות, סהר מקפיד על שימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר, לצד מבחר יינות אותם הוא מוכר במחיר השווה לכל כיס ומאמין בשירות ללקוח ללא פשרות.
שף ישראלי בולט בזירת הקולינריה. נולד וגדל בקריית מלאכי, וכיום מתגורר ביד נתן.
את דרכו במטבח החל בגיל 16 כשוטף כלים במסעדת "שרי" בעירו. לאחר שירותו הצבאי, צבר ניסיון במלון הנסיכה באילת ובהמשך טס לארה"ב להתמחות במסעדות איטלקיות.
עם חזרתו לישראל, הצטרף למסעדת "אידי" באשדוד, שם עבד במשך שלוש שנים. במרוצת השנים השתלם במוסדות קולינריים מובילים, כולל לימודים בבית הספר לנוטרה בצרפת והתמחות בבשרים ועופות תחת הדרכתו של השף ז'ואל רובישון.
ב-2002, בגיל 25, ייסד יחד עם שותפיו דני פרץ ויפרח ארצי את מסעדת כרמים, ולאחר מכן, בשנת 2008, פתחו יחד את מסעדת כדיתא. רפאל השתתף בתוכניות טלוויזיה רבות, בהן "המטבח" (בה זכה במקום הראשון) ו"קרב סכינים".
בנוסף לקריירת הבישול, הוציא לאור שני ספרים: המטבח של סהר" (2009) ספר הדגים של סהר רפאל" (2014)
הוא חבר באיגוד השפים הישראלי ומוסמך כשופט בתחום הקולינרי.